AN UNNA KI ..

Noaptea lină s-a așternut peste pleoapele mele bătrâne, făcându-mă să adorm pe nesimțite. Fără de clipe sângerii, fără de nuri fragezi.. doar eu și întunericul. De dimineață, pe podul pleoapelor mele forme năstrușnice se rostogoleau în pălmuțe mici de copilași, cu dințișorii mici și albi, cu ochii mari și calzi, zâmbind agurid..

Fire de cer se lovesc de fereastra prăfuită, în note divine.. Strop după strop, notă după notă, metamorfozându-se într-o simfonie cu iz de viață, de parcă toate mamele lumii ar fă născut în această dimineață. Și nu doar femeile, ci fiecare ființă, Până și din partea masculină s-au născut gânduri, s-au născut pași către porțile iubitelor cu buze roșii, arzând de dorul unui sărut nebun..

Dezlipindu-mi cu greu pleoapele zăresc o rază de lumină care în sfredelește ochii.. Parcă trece prin mine ca fior de gheață. Îmi târăsc picioarele către ușa pe care o deschid agale, când, un parfum nebun îmi frământă ființa moleșită. E dulceag, e ademenitor. Picuri reci mă mușcă de piele, cu nesaț.. Ploaia se înfruptă din mine, eu din ea. Ne stingem și luăm foc, unul lângă altul. Ciobul meu de suflet și spiritul tău, etern ascuns în ploaie. Apa a îmbrățișat pașii tăi de dans, micuți, de pe podelele lumii, cândva scăldate în mocirla desfrâului, a neputinței, a sângelui celor mulți ce s-a vărsat pentru noi, cei ce urma să venim.. Iarba deasă și verde mă cheamă ca într-o vrajă. Desculț pășesc pe stratul crud.. Parfumul e tot mai puternic, iar gândurile mele aleargă înapoi în timp cu o mie de zile. Miroseai la fel.. a viață. A viață frumoasă, a clipe dulci, a gânduri ce nu îndrăzneam să le gândesc, a pași lăsați pe dalele de piatră, a urme de palme îmbrățișate..

Ajută-mă Doamne!

Ajută-mă Doamne, să stau treaz, de strajă la căpătâiul gândurilor mele, și nu mă lăsa Doamne să mă depărtez de la drumul meu. Nu lăsa Doamne, frica să încolțească mai mult decât e nevoie. Ajută-mă Doamne, să nu mă pierd în hăul avarului. Nu mă lăsa Doamne să mă scald în nevoia de bani și învată-mă să mă mulțumesc cu ceea ce am. Doamne, al tuturor lumilor călăuzește-ne pe noi toți către parfumul frumosului..

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s