ANTIMO- Primortes

Partea a II-a

floarea-vietii-11

Aceeași doi nori se mișcau alene din nou.. parcă ar fi mângâiat al meu nemângâiat obraz de secole, pe care mărăcinii au crescut în voie, nefiind nimeni acolo să aibă grijă pentru a sădi flori.. Obrazul ars de soarele tropical, adus la mine pe spatele unui cocor tânăr.. Zbârcit astăzi, mâlit de sângele care a uitat să mai curgă, să mai zvâcnească.. să mai fie sânge.. Oare unde îmi e sângele? Care sânge?

Ei bine, sângele celor doi clocotea, iar ochii li se transformaseră în fântâni nestăvilite de ceva.. de ceva nou, ce niciun suflet de pe Pământ nu mai simțise, nu mai conștientizase.. nu mai fusese subjugat de așa ceva. Instinctiv, Saligia se ghemui la pieptul lui Gutengus iar mâinile lui se lăsară în jurul mijlocului ei de mătase, tresărind atingându-i pielea moale, catifelată și simțindu-i prin degetele lui mirosul de smirnă divină..

Adormiră pe atât de repede cât se născuseră. Din cerul albastru se rupseră bucăți de zâne ce îi înconjurară pe cei doi iar copacul înflori doar pentru a lăsă ale lui podoabe să curgă peste alaiul înveșmântat de lumină. Cei doi visară cum Dumnezeu îi ține în brațele de cleștar, cul le arată lumea și cum le șoptește în culori, lumini și umbre, : ”Iubiți-vă!” .

Se pierdură pe întunericul defunct, se întinseră pe moalele negru. Ochii lor, ochii lui Dumnezeu, și ochii noștri nu ar putea cuprinde tot acel întuneric.. poate doar eu, cel orb, trăit în bezna sufletului lipsă pot simți un dinte de negru.. poate doar eu, cel prin ale cărui vene curge noaptea, în ochii căruia sălășluiește Diavolul, în urechile căruia cântă Legionarul a lui ”vino, dulce moarte..” și pe a cărui limbă blestemele în toate limbile se zvărcolesc și păcătuiesc.. pot să mă dedau morții cu zâmbetul.. în minte!

Pielea lor albă scăpă de conturul neghiob revărsându-se una în cealaltă, contopindu-se în săruturile cele dintâi ale lumii cutremurându-l până și pe Dumnezeu.. primele săruturi curate.. Săruturile ce au făcut-o pe Cosânzeana să plângă, poate pentru prima oară.. să suspine, după ceea ce a fost cândva..

Cei doi suspinau de fericire asemeni mării ce își îndrăgostește eternele valuri de țărmurile singuratice. Marea plânge la fiecare reflux și își cântă dorul prin fiece strop.. își înalță rugile către sfânta Lună pentru a grăbi fluxul.. dar Luna.. Luna dragii mei, e împărțitoarea dreptății și lasă marea să învețe ce e dorul.. dragostea..

Din inima lui Gutengus se desprinse un firicel de viață pulsând nebun, dansând în lumină, se prelinse pe sufletul lui și apoi visele îl așezară pe fruntea Saligiei. Ea își închise ochii de smirnă, își întinse gâtul dulceag pe care Gutengus îl sărută, și înghiți noua viață ce i se lipi de inima ei de unde luă sângele alb și.. rămase în pântecele ei..

Frunzele copacului înverzeau.. iar eu, pierdeam, așa cum pierd mereu.. am fost făcut pentru a pierde.. de ce? Pentru că eu așa am vrut, pentru că eu cred că cineva trebuie să joace și acest rol.. de asemenea am încercat să duc acest rol la un alt nivel.. să zicem, la cel de a fi.. un pierdant profesionist.. Cel pe care îl întâlnești la masa de joc, cu cele mai bune cărți în mână și totuși care le schimbă pentru cele mai nenorocite sau care le aruncă, lasă potul pe masă și se ridică pentru a pleca fără niciun cuvânt.. De ce? Pentru că sunt pierdant!

Timpul cânta dorurile lumii, doruri de păsări ce dorm.. doruri de vise și doruri de lumină.. dorul meu de mine. E greu să îți fie dor de tine atunci când nici măcar pozele nu pot să te readucă pentru o clipă.. când nici măcar în adâncul celorlalți nu mai găsești un strop de tine.. când găsești doar întuneric, doar negru și doar cald, acel cald care te indispune atât de mult, când tu tânjești după o singură briză de răcoare.. Dar nu!

Zânele se sparseră în lumină, norii erau deja departe, Dumnezeu adormise cu o mână sprijinindu-i obrazul drept, cu îngerii spălându-i picioarele în mir.. cu mine plângând și cu Cosânzeana tăindu-și venele din care despuiații se îmbătau.. Iar în pântecele Saligiei creștea viața.. omul crea viață..

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s