La Tine..

Parul blând mângâia usor vântul ce se prelungea printre firele de frunze ramase pe copacii aproape goi.. Parea ca danseaza, ca muzica urmata de un ritm tandru salasluia în fiinta Ei de multa vreme, asemeni unui suflet ascuns în buzunarul supt al unui trup pierdut, ce mai apoi se trezeste, îsi spala chipul launtric în roua diminetii timpului si devine ceea ce a fost sortit sa devina înca de la începuturile lui Dumnezeu- un Înger! O vedeam desprinsa de tot ceea ce o stapânise pâna atunci, de gânduri, de griji, de frica, de parinti.. Era Ea! Ea si atât! Pasii îi erau desprinsi din cele mai plutitoare dansuri, parea ca nici macar nu atinge cu talpile frunzele ce se asternusera într-un covor gros, fosnitor, aramiu.. Parea ca leviteaza. Inima mi se sparse în mii de bucati ce luara drumul venelor alaturi de sângele ce alerga nebun, fara sa mai respire, fara sa mai stie încotro..

Rochia alba, de matase, usor transparenta, o transforma într-o închipuire a sufletului meu ce pentru prima data îmi îmbratisase mintea, devenisem un întreg, minte si suflet, la unison. Mânate de aecleasi trairi, de aceleasi gânduri, dorinte sfioase, dorinte batrâne într-un trup tânar.. Am simtit cum fiece bucatica de Ea se strânge în sufletu-mi ce devenise Univers, vedeam cum întreaga-mi credinta se muta catre un Dumnezeu, unicul Dumnezeu, catre ea! Catre firele de nuferi albi ramasera imprimate pe pielea Ei alba de catifea, dupa ce în visul vietii mele o purtasem în bratele-mi de lemn, catre apusul Soarelui blajin, printre dealurile de seara, pe malul laclui copilariei mele. Îi priveam buzele rosii, le sarutam cu ochii, îi citeam pe pleoapele-i petale de trandafir somnul dulce, agurid.. O tineam asemeni unui copil mic, mic de tot, gingas si obosit, respiram din cer pentru a nu O trezi.. Am întins-O cu drag pe patul nemarginit de nuferi iar razele lunii jucau lin în apa Nesfârsitului ce o înconjura.. O traiam visându-o! Iar acum e aici, în fata ochilor mei, sau poate ma visez pe mine, poate ma viseaza Ea, sau poate Ne viseaza cineva, un batrân ce a pierdut rasaritul, un batrân sau un copil ce înca simte leganatul bratelor mamei sale si timpul pentru el nu exista..

Printre netrebnicele-mi buze îngân cuvinte ce nu au mai fost spuse, ce se preling usor asemeni unei picaturi târzii cazute peste buzele-mi sfrijite de arsita dorului nepatruns, abisal.. Te iubesc.. ! Literele se rostogolesc taraganat una dupa cealalta, se îmbratiseaza, le privesc unindu-se, le privesc zburând fara de aripi, mânate de inima eu ce pompez nemurire visului.. Printre florile de crini, parfumate, plimbându-si ochii tineri se perinda privirea Ei.. Ma întâlneste, si ma stie.. Îmi zâmbeste, mai frumos decât orice ar putea sa o faca vreodata, ma ameteste simtindu-i trepidanta respiratie ce se izbeste cu nebunie de pieptul meu zvâcnind..

Îsi întinde bratele albe, curburile trupului proaspat i se zaresc prin materialul fin, îi vad pielea picioarelor.. Doresc sa ma prefac în pamântul rânced pe care passeste si sa îi sarut talpile, sa ma transform în stana de piatra pe care sa poposeasca din când în când în dansul ei nebun, sa fiu aerul ce îl mângâie cu buricele degetelor, sa fiu apa ce o saruta cu buzele Ei, sa fiu în ea, sa îi patrund în firea de foc si sa ma scald în flacarile de viata, sa fiu sunet si sa trosnesc din fiecare încheietura.. sa fiu al Ei, sa fie a mea, mereu, pierduti de timp, de Univers, de Dumnezeu.. Sa fim Dumnezei ai Nostrii, sa fim sufletele Dumnezeilor Nostri, sa credem..

Luna se apleaca, alergând mânata de turma de stele, de plinul întuneric ridicând valul neted ce I se atinge de calcâiele dulci, asemeni merelor de tara.. Ma priveste lung, îmbratisându-ma cald, piscând-mi pielea arsa cu fire de iedera.. Îi simt buzele fierbinti netezându-mi fruntea, îi aud glasul ce îmi îneaca ochii de nea în lacrimi fierbinti, tragându-se usor catre înima-mi prafuita, aranjându-o.. parasindu-mi cântul privirii.. Stiind ca are sa ma astepte asa cum nimeni nu o va face vreodata, sa ma sugrume si sa îmi calauzeasca pasii de ghimbir pe cele mai dosnice poteci.. potecile sufletului.. Iar eu, eu muritorul, eu Dumnezeul, eu Totul si Nimicul.. Eu, îi voi urma vocea de nadir catre sfarsiturile vremii.. Iubindu-O.. Iubind-Te!

Un gând despre „La Tine..”

  1. Nici nu știu cum să-Ți mulțumesc, nu e potrivit să-Ți mulțumesc, așa că nu o voi face. În schimb îți spun că eu Te voi aștepta așa cum nimeni nu o va mai face….

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s